Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Raniero Cantalamessa - A karácsony misztériuma

2.190 Ft
Menny.:db
Szállítási díj: 1.750 Ft
Cikkszám: D01968

"Karácsony az öröm keresztény ünnepe. A liturgia Izaiás ősi jövendölésének megvalósulását látja benne: "Megsokasítod az ujjongást, megnöveled az örömöt... mert gyermek születik nekünk,fiú adatik nekünk." ...

Nagy Szent Leó pápa így magyarázza ennek az ünnepnek a miértjét és örök aktualitását: "Ma született a mi Üdvözítőnk, örvendezzünk! Nem szabad szomorkodnunk akkor, amikor az élet születését ünnepeljük....Senki sincs ebből az örömből kizárva. .. Vigadjon a szent, mert közeleg győzelmi pálmája. Örüljön a bűnös,mert megbocsátásra kap meghívást. Örvendezzék a pogány is, mert őt is az életre hívják!"

Az igazat megvallva azonban karácsonykor mégiscsak akad egy ok a szomorúságra: látni, ahogyan egyre inkább eltűnik az ünnepből az igazi öröm. ... A gyermek Jézust megdöbbentő módon felváltja a Mikulás, jóllehet a karácsony a gyermek Jézus nélkül olyan, mint egy képkeret kép nélkül, mint egy mise átváltoztatás nélkül,mint egy ünnep az ünnepelt nélkül. a karácsony még az ősi keresztény gyökerű országokban is kezd pogány mintára megrendezett télünneppé válni, amelyet elborítanak a rénszarvasok és a játék mackók.

E könyvünkben összegyűjtött elmélkedésekkel az a célunk, hogy szembeszálljunk ezzel az áramlattal, és segítsünk a hívőknek ismét megtalálni a karácsonyi öröm valódi és mély forrásait. ....

Könyvünk első részében Krisztus gyermekkorának eseményeiről elmélkedünk, az evangéliumi kantikumokból indulunk ki Mária Magnificatjából, az angyalok Dicsőség szózatából és az öreg Simeon Nunc dimittiséből. ..

A második részben pedig a gyermekségevangéliumok fel halad tovább elmélkedésünk, nagy hangsúlyt helyezve az alázatra, az örömre és a csöndre, amely ezekből szól hozzánk, időszerűbben. mint valaha."

Részletek az előszóból

Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor

Facebook kommentek