Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Programok

 
 
Szelestei Nagy László professzor úr előadása az Eucharisztia és a költészet kapcsolatáról

Az előadásban a vallásos irodalom és az ún. szépirodalom termékeit együtt tárgyalja az előadó. Mindkettőben áthallik egy másik világ, nevezzük azt fikciónak, vagy hitünk tárgyának. A műélvezet feltétele, hogy verset olvasván, képet nézvén teljes odaadással azokra figyeljünk. A „másik világ” megközelítése „a szív szárnyazott sejtelmeivel”, az irodalom és művészetek nyújtotta élmények megtapasztalásával történik. Az előadás a két hatásában is ugyanúgy működő vonulatot történeti és mai példákon keresztül mutatja be.

Szeretettel hívjuk, várjuk májusi könyvbemutatónkra, Szabó József László atya

Énegyházam, teegyházad... című könyvével ismerkedhetünk

Május 31.- én, 18 órakor

A szerzővel Kékesi Enikő a Katolikus Rádió riportere beszélget

A teljesség igénye nélkül, néhány fejezet cím:

Jézus inkognitóban, az Egyház száműzetésben, Jézus igen, Egyház nem? Az egyháztudat elvesztésének és megtalálásának útja, Egyházias érzület és eucharisztikus imaélet, A globalizáció és az Egyház, A Jézus szándéka szerinti Egyház, Az Egyház a Szentírás útmutatása szerint, ....

Sok fontos, érdekes, izgalmas kérdés amikkel nap mint nap találkozunk. 

Részlet a bevezetésből:

"Keresztényként fel kell tennünk a kérdést magunknak: Vajon azért kaptuk a kereszténységet, hogy legyen egy mentsvárunk, egy védekező burkunk a világ nehézségeivel szemben, vagy pedig azért, hogy az élet útjára segítsük a világot? Önmagunk gondos ápolása vagy pedig embertársaink szolgálata révén válunk krisztusi emberré, azaz kereszténnyé? ....  Úgy is mondhatjuk, katolikus az, aki áldozatot hoz az Egyházért. Nem a saját maga egyházáért,amit ő alakított ki magnak, hanem Jézus Krisztus Egyházáért."