Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Pálhegyi Ferenc - Ádám és Éva változó arcai

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
1.100 Ft
Szállítási díj: 1.400 Ft
Cikkszám: D01875

Napjainkban két emberkép vált uralkodóvá az európai kultúrában: a materializmus és a humanizmus emberszemlélete.Ezek éles kontúrjai mellett a bibliai emberkép halvány ceruzarajznak látszik, mégis ez számunkra az életre vezető "keskeny út". A materializmus és a humanizmus több sávos sztráda, amelyen lehet száguldani, de kérdés: hova vezet ez az út. Akik csalódtak akár a materialista, akár a humanista emberszemléletben, meglepő, hogy nem Isten felé fordulnak, hanem látszat utat keresnek. A Biblia tanítását elutasítják (anélkül, hogy ismernék), de befogadnak más (ókori pogány vagy keleti eredetű) szellemi áramlatokat. Hogy a tudományosság látszatát megőrizzék, olykor "vallástalanítják" ezeket, évezredes tapasztalatokra hivatkozva. Az ember ezoterikus megközelítése leplezett nihilizmus, ami csalódásból és Istent elkerülő útkeresésből fakad.

A következőkben megkísérlem vázlatosan bemutatni ezt a két - napjainkban uralkodó - emberképet, kiegészítve az ezoterikus-nihilista emberképpel, rámtatva a belőlük fakadó következményekre is társkapcsolatainkban, majd a nevelés és a hitélet gyakorlatában.

Majd írásom utolsó részében igyekszem bővebben kifejteni, hogy mit tanít a Szentírás az emberről, és e tanítás következményeiről, sőt perspektívájáról.

Menny.:db