Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Könyves Blog

2021. 03. 26. 13:00:00 Tihanyi Ildikó
Gary Chapman: Istenre hangolva

" Mi lehet fontosabb annál, mint hogy szeressünk és szeretetet kapjunk? Azt hiszem, a szeretet melletti döntés kulcsa Isten megismerésében rejlik." - írja Gary Capman. A szerző meggyőződése szerint a szeretet kifejezési módjai - a szeretetnyelvek - az emberi kapcsolatokban Isten szeretetét tükrözik vissza. Ha az ember Isten képmását hordozza, joggal feltételezhetjük, hogy a szeretet különféle nyelvei Isten természetében is megnyilvánulnak. A pszichológus szerző bibliai történeteken és konkrét példákon keresztül mutatja be, hogyan közli velünk Isten szeretetét a számunkra legkifejezőbb módon, és hogyan viszonozhatjuk ezt saját szeretetnyelvünk változatos kifejezési formáival.

2021. 03. 17. 14:00:00 Tihanyi Ildikó
Christopher West: Jó hírek a házasságról és a szexualitásról

Annak ellenére, hogy a Katolikus Egyház világos tanítással rendelkezik a házasságról és a szexualitásról, sokan nincsenek tisztában ennek minden részletével. Christopher West II. János Pál pápa A test teológiája című műve alapján egy gyakorlati kézikönyvet ad az olvasók kezébe.

2021. 03. 12. 11:00:00 Tihanyi Ildikó
Marco La Loggia - Émile Pécheul: Ezek ám a terapeuták! (A sivatagi atyák lelkivezetése)

"Azok számára, akik spirituális szinten előre akarnak haladni, egy pszichológiai munka jótékony hatású lehet. Kétségtelenül nem mi vagyunk az elsők, akik megértették a pszichológiai munka fontosságát, mégis mi vagyunk az elsők, akik ezt ily módon meg is fogalmazzuk. Meggyőződésünk szerint a történelemben először a kereszténység hozta magával az ember mélyreható és átfogó ismeretét, és nyújtott segítséget, pszichospirituális kísérést teljes gyógyulásához: "Uram, csak egy szót mondj, és meggyógyulok." Újraolvasva azokat a válaszokat, melyeket a sivatagi szerzetesek látogatóiknak, világiaknak vagy kezdő újoncoknak adtak, megdöbbenünk üzeneteik időszerűségén. Hiszen az emberi természet valódi szakértői voltak. A sivatagi atyákat végül is "nagyszerű terapeutáknak" nevezhetjük!" (Marco La Loggia és Émilie Pécheul)

2021. 03. 04. 12:00:00 Tihanyi Ildikó
Böjte Csaba testvér: Merjünk hinni és szeretni! (Böjte Csaba testvér lelkesítő gondolatai és bölcs meglátásai az esztendő minden napjára)

"Biztonságos kis lépéseket kell tenni. Ma is megteszem, amit az Úr kér, és holnap is megfogom tenni. De merjek felnőni népem javára! Hogy megköszönik-e vagy sem, egyre megy. Fontos, hogy én megtegyem, amit az Úr kér tőlem. Erre szeretnélek biztatni benneteket! "

2021. 02. 26. 15:00:00 Tihanyi Ildikó
Simon András: Rejtjelek

"Simon András megnyilatkozásai hitelesek. Személyes érintettség és biztos spirituális tudás együtt van jelen a versekben, meditációkban. S Isten különös kegyelme, hogy a szó mellé képet is tud - méltóan - illeszteni. Olvassák és használják szeretettel sorait!" (Jókai Anna)

2021. 02. 18. 11:00:00 Tihanyi Ildikó
Youcat: Gyónás - Megújulás

"A gyónás olyan az életemben, mint a rendszeres frissítés a laptopomon. Ha elmulasztom, egy idő után az egész szoftverem tönkremegy. Laptopom védtelenül ki lesz szolgáltatva a vírusoknak és a spameknek.

A gyónás olyan, mint az autóknál a szervizelés. Az autót legalább 30.000 km-ként szerelőhöz kell vinni, különben bedöglik a motor vagy valamelyik alkatrész tönkremegy. Az egyház azt mondja: évente legalább egyszer - leginkább húsvét előtt - minden katolikus menjen el gyónni.

A gyónás olyan, mint a zuhanyozás egy hosszú kirándulás után. Az út pora ráragadt izzadt testedre. Büdös vagy, így nem mehetsz emberek közé. Egy zuhanyzás után azonban új embernek érzed magad. Bőröd újra lélegzik. Visszatér beléd a lélek. Tiszta ruhát húzol."

2021. 02. 09. 12:00:00 Tihanyi Ildikó
Pap bácsi, kösd be a cipőmet! (Történetek, anekdoták Szent II. János Pál pápáról)

"Karol Wojtylát 1978. október 16-án választották pápává. A messziről jött új egyházfő személye azonnal fölkeltette az emberek és a média figyelmét. Újságírók százai keresték fel szülőföldjét, készítettek interjúkat közeli munkatársaival, barátaival, volt diáktársaival, tanítványaival. A történelmi, életrajzi adatok mellett barátai, tanítványai szívesen idézték fel a pappal, az egyetemi professzorral, az érsekkel kapcsolatos személyes élményeiket, az apró történeteket, amelyek sokszor többet árulnak el egy emberről, mint a száraz életrajzi adatok. Ebben a kötetben a legkedvesebb és legjellegzetesebb anekdotákból válogattunk össze egy csokorra valót."

2021. 02. 03. 16:00:00 Tihanyi Ildikó
Bethlenfalvy Gábor - Kállai Nagy Krisztina: Jézus barátai

"Hogyan ismerkedtek meg Jézussal, s hogyan változott meg a sorsuk azoknak, akik földi életükben találkozhattak a Messiással? A könyv tizenkét fejezetében tizenkét jól ismert bibliai személyiség gondolataiba, kételyeibe, lelkesedésébe, hibáiba és erényeibe élhetik bele magukat az olvasók - a gyermekek, vagy a nekik fölolvasó szülők, hitoktatók."

2021. 01. 27. 17:00:00 Tihanyi Ildikó
Dr. Baráth Éva: Létforrás?!

"A pszichológia és a misztika nem megtűrt mostohagyermekei a kereszténységnek, hanem éppen annak szívét és lelkét tárják fel, legfőképpen azon embertársaink előtt, akik véghetetlenül szomjaznak arra, hogy ezt a mélységet, mint éltető forrást, minden formán és struktúrán túl, megtalálják és magukévá tegyék." (Részlet Béri László Renátó előszavából)

"Baráth Évi finom és derűs lényével, biztató szavaival néhány találkozásban nekem is segített, hogy megtaláljam a valódi kérdéseket, és hogy bízzam a belső válaszok erejében. Ebben a könyvben tudásának térképét rajzolta meg. Menet közben derül ki, hogy ez a térkép egyben útleírás: Évi arra kísér, ahol már maga is járt, és ahhoz vezet, akit a legbelső lakásban belülről ismer." (Dr. Martos Levente Balázs, katolikus pap)

2021. 01. 22. 15:00:00 Tihanyi Ildikó
Matthew Linn SJ - Sheila Fabricant - Dennis Linn SJ: Életünk nyolc szakaszának gyógyítása

"Ez a könyv  szerzők sokéves lelkipásztori tapasztalatainak gyűjteménye, amely gyakorlati, könnyen elsajátítható alapelveket kínál a lelki fejlődés elősegítéséhez. Az egyes történetek bemutatása a keresztény gyógyító imádság hatékonyságát példázza az emberi élet során szerzett sérülésekkel, megrázkódtatásokkal és törésekkel kapcsolatban."