Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü

Könyves Blog

2021. 06. 04. 13:00:00 Tihanyi Ildikó
Linda Dillow:  Boldog vagy velem?

"Linda Dillow  számos könyv szerzője, például: Intim kérdések (Lorraine Pintussal), Akinél a szív lecsendesül, A Társ - feleségek könyve, melyekből eddig már több, mint 1,5 millió példány kelt el. Női konferenciák kedvelt előadója a világ minden táján. Férjével, Jodyval a Colorado állambeli Monumentben lakik. A Dillow házaspárnak négy felnőtt gyermeke és tíz unokája van."

2021. 05. 27. 14:00:00 Tihanyi Ildikó
Hana Pinknerová: Életem középkora

"Az az érzésem, hogy folyton csak főzök, de amit főztem, azt nem én eszem meg. Takarítok, pedig nem is én csináltam rendetlenséget. Mindenkire odafigyelek, de cserébe nem kapok semmit. Már élni sincs kedvem - fakadtam ki, még mielőtt tudatosítottam volna, hogy így gondolom. Ez már a válság? Hát bizony lehet."

2021. 05. 18. 14:00:00 Tihanyi Ildikó
Eleanor H. Porter: Az élet játéka

"Régi sérelmektől megkeményedve és a boldogság gondolatát is elfelejtve éli puritánul egyszerű és hasznos életét Polly kisasszony, a Harrington kastély jómódú úrnője. Napjai átgondolt tevékenységek sorával telnek, magányát csak Nancyvel, a mindenessel és Tommal, az öreg kertésszel osztja meg. Egy júniusi napon azonban megérkezik a kastélyba a kisasszony elárvult unokahúga, Pollyanna, aki jelenlétével felforgatja nemcsak Polly kisasszony, de az egész, szigorú szabályok szerint szervezett kisváros életét is. A Harrington ház úrnője hiába írja elő Pollyannának a hasznos élet szabályait, hiába bünteti meg heveskedéseiért és a szabályok áthágása miatt, a kislány alaptermészetét nem tudja megváltoztatni. Pollyanna ugyanis egy szokatlan - meghalt édesapjától tanult - játékot alkalmaz a nehézségek leküzdésére: megtalálni minden bajban és történésben azt a valamit, aminek örülni lehet. Ez az élet játéka, amely a mindent legyőző szeretetről, az élet feltétlen szeretetéről szól, amelynek játékszabályait valamennyiünknek tanulni és gyakorolni kéne."

2021. 05. 13. 12:00:00 Tihanyi Ildikó
Henry Cloud - John Townsend - Dave Carder - Earl Heslin: Családfánk titkai

"Gyerekkorunkban a családunkban elsajátított magatartás- és kapcsolati minták személyiségünk részévé válnak, és egész életünket végigkísérik. A káros minták akár nemzedékeken át hagyományozódnak kifejtve romboló hatásukat – a család szétesése, lelki sérülés, szenvedélybetegség, családon belüli bántalmazás – az újabb és újabb generációk életében. De nem szükségszerű, hogy megismételjük elődeink hibáit!

A könyv pszichológus, illetve lelkipásztor szerzői terapeutaként szerzett tapasztalataik alapján állítják, hogy a káros minták megváltoztathatók, és az érzelmi sérülések gyógyíthatók. Terápiás gyakorlatuk mellett a Biblia évezredes bölcsességéből merítve vizsgálják, hogyan ismerhetjük fel azokat a családunkban elsajátított viselkedési és kapcsolati mintákat, amelyek negatívan hatnak az életünkben, ha nem változtatunk rajtuk. Könyvükből megtudhatjuk, mit tehetünk azért, hogy a diszfunkcionális működési módokat átdolgozva egészséges mintákat alakítsunk ki, illetve adjunk tovább az utánunk következő generációknak."

2021. 05. 07. 15:00:00 Tihanyi Ildikó
Francine Rivers: Skarlátvörös fonal

Francine Rivers számos amerikai és nemzetközi díjat nyert regényeivel, melyek hosszú idő óta bestsellerként szerepelnek a New York Times eladási listáján. A népszerű amerikai írónő ebben, a két szálon futó regényében egy házasság küzdelmeinek megrázó krónikáját tárja elénk, melybe mesterien szövi bele a szeretet megbocsátó erejét.

2021. 04. 29. 17:00:00 Tihanyi Ildikó
Tapolyai Emőke: Harmóniában múltunkkal, jelenünkkel és jövőnkkel

"Mindannyiunknak vannak veszteségei. Negatív tapasztalataink, csalódásaink arra tanítanak: hiába kapaszkodunk egy szebb jövő álmába. Társadalmunk sem egy pozitív jövőképre épített társadalom - inkább a sebek felemlegetésére vagy a veszélyek riogatására épített társadalom. Miközben hinni szeretnénk valami jó kibontakozásában, találkozunk saját félelmeinkkel. Múltunk meghatározó része jelenünknek, életünknek - éppúgy, ahogy a jelenhez való viszonyulásunk is meghatározza jövőnket. De hogyan kezeljük múltunkat, hogy felébredhessen bennünk a remény? És mit kezdjünk a jelenünkkel, hogy megragadhassuk a holnapot?"

2021. 04. 23. 13:04:42 Tihanyi Ildikó
Bruno Ferrero: Egy tökéletes szív

Bruno Ferrero, szalézi atya negyvenkét rövid története, a tőle már jól megszokott kedvességgel és egyszerűséggel.

2021. 04. 15. 10:00:00 Tihanyi Ildikó
Tapolyai Emőke: Gondolatok elvitelre (A pszichológus tanácsai nem csak karanténra)

Reményre, kipróbált bölcsességre és bátorításra mindig szükségünk van, de a pandémia által felerősített bizonytalanságban és szociális távolságtartásban még inkább. Negyvenöt tömör írásában Tapolyai Emőke egy-egy kép, emlék felidézése nyomán fogalmazza meg, hogy mindig - még karantén vagy a járvány idején is - adódik alkalom a fejlődésre, változtatásra, jóságra, örömre és szeretetre. Nagy gondolkodók örök tanításait kifejtve késztet a megújulásra. Camus-vel együtt vallja: "A legnagyobb télben tanultam meg, hogy ellenállhatatlan nyár lakozik a lelkemben."

2021. 04. 07. 11:00:00 Tihanyi Ildikó
Eric Wilson: Tűzálló

A regény a nagy sikerű Fireproof című film (eredeti forgatókönyv: Alex Kendrick és Stephen Kendrick) alapján íródott.

2021. 03. 26. 13:00:00 Tihanyi Ildikó
Gary Chapman: Istenre hangolva

" Mi lehet fontosabb annál, mint hogy szeressünk és szeretetet kapjunk? Azt hiszem, a szeretet melletti döntés kulcsa Isten megismerésében rejlik." - írja Gary Capman. A szerző meggyőződése szerint a szeretet kifejezési módjai - a szeretetnyelvek - az emberi kapcsolatokban Isten szeretetét tükrözik vissza. Ha az ember Isten képmását hordozza, joggal feltételezhetjük, hogy a szeretet különféle nyelvei Isten természetében is megnyilvánulnak. A pszichológus szerző bibliai történeteken és konkrét példákon keresztül mutatja be, hogyan közli velünk Isten szeretetét a számunkra legkifejezőbb módon, és hogyan viszonozhatjuk ezt saját szeretetnyelvünk változatos kifejezési formáival.