Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

John testvér, Taizé - Úton a szabadság földjére - A tízparancsolat új olvasata

2.600 Ft
Menny.:db
Szállítási díj: 1.750 Ft
Cikkszám: D02238

A Títparancsolat legtöbbünket visszarepít gyermekkorunk hittanóráihoz. Könnyen felidézik a vak engedelmességet, a bűnt és a bűntudatot, a moralista vagy legalista gondolkodásmódot. Negatív megközelítésük ellentétes végletnek tűnik a szeretet és felelősség pozitív vallásával szembe, amelyet Jézus hirdetett.

Vajon mit jelenthet a Tízparancsolat kortársaink számára, akik minden akadálytól mentes életre vágynak? Csupán antik akadályokat a személyes szabadságunkhoz vezető úton?                                                           

Vagy ellenkezőleg, éppen a TÍZ KIJELENTÉS az, amely a szabadság és a kreativitás terét körvonalazva aktualizálja az Istennel kötött szövetség örök érvényét? E KIJELENTÉSEK távolról sem akarják lelassítani a személy dinamizmusát, hanem útjelző táblákként, mérföldkövekként tekintve rájuk az igazi Élethez vezető utat jelzik.

John testvér könyve e jól ismert bibliai szöveg új olvasatát javasolja, hogy megmutassa, a Tízparancsolat milyen egyszerű határokat jelent, amelyek megvédik személyes szabadságunkat, és segítenek, hogy a minket szerető Isten gyermekeiként cselekedhessünk és növekedhessünk.

Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor

Facebook kommentek