Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Boldog Marie-Eugene OCD - Isten örömére - Lelkigyakorlat Lisieux-i Szent Terézzel

2.500 Ft
Menny.:db
Szállítási díj: 1.750 Ft
Cikkszám: D02303

 Mi a közös egy XIX. század végi fiatal lány - aki miután kilenc évig a lisieux-i Kármelben élt, huszonnégy évesen meghalt, Normandiát csak egyetlen alkalommal hagyta el, amikor Rómába zarándokolt  -  és Marie-Eugene atya között, aki Dél-Franciaország Aveyron megyéjéből származik, katonatisztként átélte a két világháborút, pap, majd kármelita szerzetes lett, a Je veux voir Dieu (Látni akarom Istent)  című könyv szerzője, lelki tanácsadó, prédikátor, az óceánokat Ázsiától Amerikáig átszelte, rendjében komoly pozíciókat töltött be, megalapított egy világi intézményt, és 1967-ben hetvenkét évesen hált meg?

Megértettem az irgalmat. Szent Teréz a gyöngédségét érezte, én a hatalmát érzem. Marie-Eugene atya e kijelentése feltárja a Terézzel összekötő barátságnak az okát: Isten ingyenes szeretete mindkettőjüket megragadta, és ezt mindketten hirdetni akarták korunknak.

Amikor Marie-Eugen atya Terézről prédikál, akkor úgy beszél, mint a nővérét idéző testvér: a lelki életnek ugyanazokat a fokozatait élték meg, ugyanazt az útját járták végig a Kármelben. Az a fény, amivel Marie-Eugen atya Terét "kis útját" megvilágítja, magával ragadó és bizalmat ébresztő, gyakorlati világosság; ez a világosság nemcsak az ismeretből fakad, hanem egyfajta közelségből és közöstapasztalatból.

Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor

Facebook kommentek