Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bíboros az egyház szívében - Guillaume d'Alancon beszélgetése Raymond Leo Burke bíborossal

3.400 Ft
Menny.:db
Szállítási díj: 1.750 Ft
Cikkszám: D02460

Abban a nagy emberi zűrzavarban, amely az Egyházba is beszüremkedett, a Jó Pásztor nem hagyja magára nyáját, hanem tapasztalható módon olyan főpapok által vezeti és erősíti, akiknek van válaszuk korunk súlyos erkölcsi csapásaira és támadásaira, amelyek Krisztus Egyházát és magát az embert fenyegetik: az abortusz, az eutanázia, a család tagadása, az egyneműek házassága.. Ugyanilyen döbbenetesen nagy probléma az a teljes erkölcsi relativizmus, amely az egyén szabadságának mindenek fölé helyezésével egy már most is tapasztalhatóan élhetetlen társadalmat teremt.

Ezek a főpásztorok - köztük Burke bíboros - válaszolva az említett kihívásokra, mélyebb hitre, reménységre, szeretetre találtak. A szentek mindig saját koruk, sokszor keresztény környezetük ellenére váltak szentté és lettek koruk egyházának és az emberiségnek gyógyszerévé.

Raymond Leo Burke bíboros logikátlannak, tehát elfogadhatatlannak tart egy olyan elképzelést az Egyházról, amely hagyományát megszakítva próbálja most kitalálni önmagát.  Ebben a csodálatos, tanúságtevő írásában ezekre az égető kérdésekre is igyekszik egyházhű, egyedül Isten főségét szem előtt tartó válaszokat adni. Ezért érezzük úgy ezeket az oldalakat olvasgatva, hogy a mi nyugtalan szívünk újra és még nagyobb békességre találhat Jézus Szentséges Szívében...

fr. Barsi Balázs

Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor
Lorem ipsum dolor

Facebook kommentek